fbpx

180 Taxivognmænd i debat med transportministeren om fremtidens taxier

 • 180 Taxivognmænd i debat med transportministeren om fremtidens taxier

  Mangel på ladestandere og usikkerhed om afgifter på el-biler forsinker den grønne omstilling i taxibranchen

  Den grønne omstilling blev mandag meget konkret for 180 taxivognmænd, der deltog i et debatmøde om grøn omstilling i taxibranchen med transportminister Benny Engelbrecht. Branchens fremtidige rammebetingelser var til debat, og især blev det fra vognmandside pointeret, at usikkerheden om antallet af ladestandere, afgifter på nul-emissionsbiler samt autobranchens muligheder for levering kunne forsinke den grønne omstilling.

  Ministeren forstod taxivognmændenes usikkerhed om fremtiden, fordi vi er i en overgangsfase, men han noterede med tilfredshed, at taxierhvervet allerede nu udviser stor omstillingsparathed. Han nævnte som eksempel, at 2/3 af samtlige ansøgninger om tilladelser nu handler om nul-emissionstaxier.

  Transportminister Benny Engelbrecht debatterede med vognmænd om grøn omstilling.

  Benny Engelbrecht slog fast, at taxierhvervet er en del af den kollektive transport, og han lagde op til et partnerskab om udformningen af konkrete tiltag i den kommende klimalov, hvor han ville tage taxibranchens udfordringer med i sit arbejde.

  Direktør i Dantaxi Carsten Aastrup var især tilfreds med, at selskabets vognmænd udviser en så stor interesse for grøn omstilling: ”Debatten i dag viste, at vores vognmænd gerne vil investere i endnu flere nul-emissionstaxier end de over 55, vi allerede har kørende, men det forudsætter, at det politiske system snart får styr på infrastruktur og de fremtidige afgifter på el-biler. Vognmændene var glade for debatten med ministeren, og der var udbredt enighed om, at Dantaxi fortsat skal lede den grønne omstilling i branchen, til trods for de udfordringer, det medfører”.

  Debatmødet var arrangeret af Dantaxi og brancheforeningen Dansk Person Transport, og hovedformålet var at sætte fokus på den grønne omstilling, og dens betydning for den selvstændige taxivognmand.

  Nysgerrige vognmænd sparkede dæk og fik prøvekørt alle de nye el-biler.

   

  Direktør i Dantaxi Carsten Aastrup og Transportminister Benny Engelbrecht. El-bils-dagen 2019.

  Comments are closed.