fbpx

Kalundborg Taxa bliver til Dantaxi 4×48

  • Kalundborg Taxa bliver til Dantaxi 4×48

    Kalundborg Taxa bliver til Dantaxi 4×48

    Alle fem vognmænd fra Kalundborg Taxa med tilsammen 11 taxier, har valgt at nedlægge Kalundborg Taxa som selvstændigt taxafirma. Men den lokale taxikørsel fortsætter. Vognmændene og chaufførerne vil forsat betjene kunderne som hidtil, men nu med Dantaxi 4×48’s logo på dørene. Andre forskelle bliver, at taksterne skal beregnes på en ny måde, og Kalundborg indgår i et stort taxikørselsområde, der dækker store dele af Sjælland.

    Formand i Kalundborg Taxa Kim Grøn forklarer om baggrunden for beslutningen: ”Vi glæder os til at blive en del af et selskab med landsdækkende kørsel og en stor organisation, hvor der er dygtige og kompetente folk til at tage sig af de administrative fællesfunktioner og udvikling.  Skiftet sker som en helt naturlig følge af et mangeårigt og godt samarbejde mellem Kalundborg Taxa og Dantaxi 4×48. Det vil stadig være de samme lokale vogne og de samme chauffører som vores mange gode trofaste kunder møder når de ringer efter en taxi. Idet der bevares en kontaktperson i Kalundborg som dagligt planlægger den faste kørsel, vagtplaner osv. og som samtidig fungerer som bindeled mellem Kalundborg og Hovedkontoret i Virum.” Direktør i Dantaxi 4×48 Carsten Aastrup, der har stor erfaring i at samarbejde med taxivognmænd over hele landet udtaler: ”Vi ser frem til at byde velkommen til alle vognmænd, chauffører og ikke mindst kunderne i Kalundborg. Aftalen vil bevare og styrke taxidækningen i området”.

    Telefonbetjeningen flytter tættere på – og taxien kan snart bestilles via app.

    Telefonbetjeningen og faktureringen i Kalundborg Taxa er i de seneste seks år blevet varetaget af Randers Taxa. Nu flyttes betjeningen tilbage til Sjælland. Når borgerne i Kalundborg fremover ringer til det kendte nummer 59 51 51 51, er det personale i Virum, der svarer. De 11 vogne kobles på den landsdækkende taxi-app MOOVE, så taxien kan bestilles til fast lav pris – helt uden om en evt. telefonkø.

    Nye takster

    Med overgangen til Dantaxi 4×48 kommer taxierne i Kalundborg til at køre efter samme takster som Dantaxi 4×48’s øvrige vogne på Sjælland. Takststrukturen følger Trafikstyrelsens regler, og det betyder, at taxituren fremover skal beregnes ud fra en starttakst, kilometertakst og en minuttakst.  ”Kunderne skal til at betale en minuttakst på 6,76 kr. i dagstimerne og 3,35 kr. nat og weekend – til gengæld sænkes starttaksten i nogle tidsrum og i dagstimerne sænkes kilometertaksten fra de nuværende 15 kr. til 9 kr. Nogle ture bliver  lidt billigere – andre lidt dyrere”, siger direktør Carsten Aastrup.

    De første taxier er allerede monteret med det nye logo, og allerede fra uge syv er Kalundborg Taxa blevet til Dantaxi 4×48.

    Om Kalundborg Taxa
    11 Taxier. Grundlagt 1927. Formand for bestyrelsen er Kim Grøn.
    Om Dantaxi 4×48 i Region Sjælland og Region Hovedstaden
    Med det nye samarbejde udfører Dantaxi 4×48 taxikørsel i følgende områder i Region Sjælland: Greve, Guldborgsund, Kalundborg, Korsør, Køge , Lejre, Roskilde, Skælskør, Slagelse og Vordingborg. Dantaxi 4×48 ’s vogne indgår i et omfattende samarbejde på tværs af Sjælland og Region Hovedstaden. Taxierne hjælper hinanden på kryds og tværs  af de tidligere køreområder, og 1.200 taxi’er deltager i samarbejdet.

    Comments are closed.