fbpx

Klar til flere grønne taxier – men politikerne skal omsætte holdning til handling

 • Klar til flere grønne taxier – men politikerne skal omsætte holdning til handling

  Klar til flere grønne taxier – men politikerne skal omsætte holdning til handling

  Debatindlæg af Carsten Aastrup, adm. direktør, Dantaxi og  Lars Christiansen, best. medlem Greenfleet A/S. Bragt i Børsen den 20. maj 2019.

  Enkle politiske løsninger som nulemissions-taxier i busbaner og flere ladestandere, vil booste den grønne omstilling og mangedoble antallet af grønne taxier

  Grøn omstilling: Da vi hos Dantaxi i foråret investerede i 10 Tesla’er, fik det el-bils ekspert og journalist ved New York Times Bradley Berman til at konkludere, at vores investering ligefrem kunne være en medvirkende årsag til at genstarte det, i de senere år, sløje danske el-bilssalg. Selvom vi er lykkes med at femdoble vores antal af elbil-taxier i 2019, kunne antallet blive mange gange højere, hvis bilproducenternes leveringstid blev forkortet, og politikerne satte flere konkrete tiltag i værk. Taxibranchen ønsker at tage medansvar for den grønne omstilling, og vi vil som landets største taxiselskab gå forrest. Dagligt bestormes vi af vognmænd, der ønsker at drage nytte af de fordele, vi internt har indført for de vognmænd, der sætter strøm til taxien.

  Vi kan dog ikke komme uden om det faktum, at de nul-emissions køretøjer, der findes på det danske marked, og som er velegnet til taxikørsel, medfører en betydelig merudgift for den selvstændige vognmand. Selvom der spares på diesel-regningen, skal vognmanden betale op til det dobbelte for en el-bil i forhold til en diesel-taxi. Derfor efterspørger vi politiske løsninger, der kan gøre det attraktivt for vognmanden at omstille driften her og nu. Helt konkret foreslår vi, at der i byerne åbnes for el-taxier i busbanerne, at der indføres et tilslutningsbidrag for etablering af nye og hurtige ladestandere, og der indføres et tilskud til anskaffelse af bilen, indtil el-bilerne kommer ned i pris, så de er på niveau med en konventionel taxi. Disse tiltag ville give den grønne omstilling i transportbranchen et boost og mangedoble antallet af el-taxier.

  Comments are closed.