fbpx

Nye takster hos Dantaxi i Silkeborg

 • Nye takster hos Dantaxi i Silkeborg

  Efter et halvt årti uden prisstigninger skal Dantaxi’s kunder i Silkeborg vænne sig til nye takster.  De nye priser ligger dog væsentligt under det af Trafikstyrelsens fastsatte landsdækkende prisloft. Dantaxi’s vogne i Silkeborg får med ændringen samme taksstruktur som selskabets øvrige vogne i nabobyerne.

  Taxameteret på Dantaxis vogne i Silkeborg har indtil nu tikket efter de priser, kommunalbestyrelsen fastsatte tilbage i september 2014.  Fra 1. maj fastsættes taksten efter reglerne i den nye taxilov.

  Afspejler prisudviklingen

  Lokalformand i Dantaxi Silkeborg Jesper Vang: ”De nye priser afspejler den generelle prisudvikling i samfundet, og taksterne er konkurrencedygtige i forhold til prisen hos de øvrige selskaber i området.  Jeg vil samtidig fastslå, at prisen ligger langt under den maksimaltakst, som den nye taxilov giver mulighed for.

  Ny paralleltakst betyder højere starttakst, ny minuttakst men lavere kilometertakst

  I den nye taxilov bestemmer selskaberne selv deres takster, der dog ikke må overstige et landsdækkende prisloft. Foruden den velkendte starttakst og kilometertakst, vil kunderne fremover blive afregnet et beløb pr. minut, turen har varet. Den ny tidstakst, som dette fænomen er døbt, lægges dog ikke bare oven i turens nuværende pris. For samtidig med indførslen af tidstaksten, sænker Dantaxi prisen på kilometertaksten.

  De nye priser på taxikørsel gældende fra 1. maj

  Stattaksten ændres i dagtimerne på hverdage fra 33 kr. til 39 kr., der  den nye minuttakst er sat til 6,67 kr. men til gengæld sænkes kilometertaksten fra de nuværende 14,76 kr. pr. kilometer til 10 kr. pr. kilometer. Efter kl. 18 på hverdage og i weekender ændres starttaksten fra 39 kr. til 49 kr. Prisen pr. minut bliver 7,50 kr. og kilometertaksten sænkes fra 15,84 kr. til 11 kr. Prisen for storvogne ændres ligeledes.

  Lige nu er opgaven at informere vores kunder, og jeg tror, at de fleste, efter fem år uden prisstigning, har forståelse for denne justering. Nu får vores taxier i Silkeborg den samme prisstruktur som Dantaxis øvrige vogne i nabobyerne. På den måde bliver det mere overskueligt for kunderne, når vi hjælper hinanden ved travlhed på tværs af bygrænserne”, slutter  Jesper Vang.

  Silkeborg Taxa har været en del af Dantaxi siden 2011. Dantaxi er landet største taxiselskab, og udfører taxikørsel i mere end 60 af landets 98 kommuner.

  Download PDF med de nye takster her.

  Comments are closed.