fbpx

Din næste taxitur i Region Hovedstaden beregnes på en ny måde

 • Din næste taxitur i Region Hovedstaden beregnes på en ny måde

  OPDATERING JANUAR 2019:
  Dantaxi 4×48 har udvidet tidsrummet for hvornår, selskabets taxier kører med den lave dagstakst. Tidligere tikkede dagstaksten på hverdage i tidsrummet kl. 6 til kl. 18. Men nu udvides tidsrummet til at gælde fra kl. 4 til kl. 20. Klik her og læs mere.

   


  Ny taxilov betyder nye takster hos Danmarks største taxiselskab Dantaxi 4×48 i Region Hovedstaden – de nye priser ligger væsentligt under det af Trafikstyrelsens fastsatte landsdækkende prisloft. De kunder der benytter Dantaxi 4×48’s cirka 850 vogne i Region Hovedstaden (uden Bornholm) skal i den kommende tid vænne sig til, at prisen på deres taxitur skal beregnes på en hel ny måde.

  De nye takster har afsæt i den taxilov, Folketinget for nylig har vedtaget. Selskaberne bestemmer selv deres takster, der dog ikke må overstige et landsdækkende prisloft. Foruden den velkendte starttakst og kilometertakst, vil kunderne fremover blive afregnet et beløb pr. minut turen har varet.

  DT_16

  Lavere kilometertakst og lavere starttakst

  Den ny tidstakst, som dette fænomen er døbt, lægges dog ikke oven i turens nuværende pris. For samtidig med indførslen af tidstaksten, sænker Dantaxi 4×48 prisen på kilometertakst såvel som starttakst.

  Dermed koster en taxitur på 10 km. og en varighed af 12 minutter (en sådan tur definerer Trafikstyrelsen som en standardtur) det samme som  de nuværende priser i Region Hovedstaden. Kunder der kører ture af forskellig længde og/eller på forskellige tidspunkter, vil typisk opleve, at nogle ture bliver billigere mens andre ture stiger lidt i pris.

  Dantaxi 4×48’s nye takster ligger væsentligt under det landsdækkende prisloft

  Dantaxi 4×48 har valgt et niveau, der ligger knap 30 % under det nye landsdækkende prisloft udregnet ud fra prisen på en standardtur. På hverdagskørsel fra kl. 06 til kl. 18 opkræves en starttakst på 29 kr., en kilometertakst på 9 kr., og en tidstakst på 6,67 kr/pr. minut. På kørsel aften og nat (fra kl. 18 indtil kl. 06) samt i weekender/ helligdage fra fredag kl. 18 indtil mandag kl. 06 vil starttaksten være 39 kr., kilometertaksten 17 kr. og tidstaksten 3,35 kr. pr. minut.

  For ture, hvor prisen beror på en aftale (typisk en forudgående bestilling via telefon eller app), kan prisen variere fra overstående takster.

  I en kort overgangsperiode kan du opleve, at nogle af vores vogne køre efter takster i henhold til stadig gældende kommunale takstregulativer. I så fald er de priser opslået i vognen. Du er også til enhver tid velkommen til at kontakte vores kundecenter på tlf. 4×48, hvis du har spørgsmål.

   

  Comments are closed.