Vores grønne vision

Hos Dantaxi tænker og handler vi grønt – og vi sørger løbende for flere elbiler på vejene og renere luft i gaderne. Vi udvider vores flåde af elbiler hver uge og driver Nordens største ladestation for el-taxaer i samarbejde med E.ON –
Det er vores vision at levere den mest miljøvenlige kørselsløsning – uden at gå på kompromis med den service og kvalitet vi er kendt for.

Med Dantaxi kommer du frem med god service og god samvittighed.

Dantaxi har
grønne visioner

Den første el-taxi i Dantaxi kom på gaden i 2013, men omstillingen tog først fart i 2019. I dag har vi 630 el-taxier på gaden, og det er et tal, der vokser hver uge.

De første år var el-taxier mest et storbyfænomen. Men i 2021 fik taxikunder i flere byer udenfor København mulighed for at bestille el-taxi. Dantaxi var først med el-taxi i f.eks. Vejle, Viborg, Aalborg og Helsingør.

Da en taxi kører cirka 300 km i døgnet eller op til otte gange så meget som en personbil, betyder en overgang til emissionsfrie taxier en del i CO2-regnskabet. En tur i en el-taxi udleder næsten 90 % mindre CO₂ i forhold til en almindelig taxi. Hertil kommer, at man slipper for øvrige partikler i udstødningen fra fossile taxier.

En milepæl på vej mod vores vision, skete med etableringen af Nordens største taxi-ladehub, kaldet Danhub i maj 2021. Danhub er beliggende i København, og 400 taxier kan oplade her i døgnet. I dagligdagen betyder Danhub, at taxavognmanden sparer mellem 1-2 timer pr. dag i forhold til tidligere. Det er tid, vognmanden sparer ved ikke at skulle lede efter en ledig ladestander samt lynhurtig opladning.

Kundernes behov for transport og løsningerne inden for mobilitet flyder sammen i disse år. Inden for kort tid er muligheden for at vælge 0-emissions ture i taxi gået fra at være et nicheønske til et vilkår, som både privatpersoner og firmakunder forventer. Muligheden for emissionsfri transport indgår som et vigtigt element i firmaaftaler og transport for private og offentlige virksomheder.

Dantaxi har et ønske om at gå forrest, tage ansvar og drive udviklingen for grøn omstilling i branchen.

Se nøgletal for vores udledning

 Ambitionen er at elektrificere hele flåden

I 2021 åbnede Dantaxi i samarbejde med E.ON Nordens største taxi-ladehub, Danhub. Her kan der oplades op til 400 taxier i døgnet, og hubben er et stort skridt mod udfasning af diesel-taxaen. I løbet af 2023 gik vi fra 411 el-taxier pr. 1. januar til 630 ved årets slutning, hvilket er er stigning på 54%

For københavnerne er det de senere år blevet nemmere at praje en fuld opladet el-taxi. En stor del af byens el-taxier er tilsluttet Dantaxi, og selskabets taxier har god adgang til opladning på selskabets egen ladehub, kaldet Danhub. Dermed kan kapaciteten på de efterspurgte nul-emissionskøretøjer udnyttes langt bedre end for blot få år siden.


8 Gange bedre for miljøet

En taxi kører cirka otte gange så meget som en privatbil – omkring 20 timer i døgnet. Den miljømæssige gevinst er otte gange større, når taxier skifter til el. En central sidegevinst er, at vi samtidig bekæmper luftforurening i byerne, når transporten skifter til el.

Ladning af 400 taxier i døgnet

El-taxierne har adgang til den allernyeste opladeteknologi. De fem lynladere kan lade op til ti taxier ad gangen. Lynladere er den absolut hurtigste opladning på markedet, og er derfor særligt egnet til hyrevogne. Lynladerne kan lade op til 300 kW, og derfor vil alle elbiler kunne lade det maksimale bilens batteri er gearet til.

54% flere el-taxier i 2023

Der skete ikke så lidt indenfor den grønne omstilling i Dantaxi i løbet af 2023. Vi gik fra 411 el-taxier pr. 1. januar til 630 ved årets slutning, hvilket er en stigning på 54%. Vores el-taxier tilvejebragte 57 millioner kilometer på de danske veje i løbet af 2023. Det er 21 millioner flere kilometer end i 2022. I maj 2023 fejrede vi 10-året for el-taxien i Danmark med et stort arrangment på vores egen ladehub, Danhub. Vi er stolte af de resultater, vi har opnået hidtil, og vi ser frem til endnu mere vækst og innovation på vores grønne rejse i 2024.

I den grønne førertrøje

Antal km kørt på el og sparet CO² i 2024

0 0

El
taxier

0 0

Antal km
kørt på el

0 0

Ton sparet
CO²

Vi kører dieseltaxien i garagen og har fuld fart på grøn omstilling. Vores ambition er at være emissionsfri allerede i 2025. Vi har en af landets største flåder af el-taxier, og der kommer nye til hver uge.

Grøn omstilling er ikke kun ord men handling. Vi har etableret Nordens største ladehub til vores taxier, så de altid er klar til at give dig et lift – og så giver det bedre plads på de offentlige ladestandere til de private elbiler.

Læs nøgletallene for vores udledning

Tiltag for en
bæredygtig fremtid

Vi arbejder tæt sammen med vores vognmænd og teknologiske leverandører for at sikre vi kan optimere vores bæredygtighed og fuldføre vores vision omkring klimaneutralitet.

Vi ser en fremtid for vores firma som elektrisk og klimaneutral som vi allerede er på vej mod. Læs meget mere om vores forpligtelse til bæredygtig omstilling nedenfor og se vores dokumentation for de skridt vi allerede har taget.

Se nøgletal for vores udledning